--
A menstruációs ciklus, valamint a hormonszint változása nemcsak a testünkre, hanem a bőrünkre is hatással van. Biztos te is megfigyelted már, hogy a menstruációs ciklus különböző időszakaiban bőröd állapota is más. Alábbi cikkemben segítek megadni a választ az ezzel kapcsolatos kérdéseidre, és abban is segítek, hogyan ápold megfelelően a bőrödet a ciklus különböző fázisaiban.

Ahhoz, hogy jobban megértsük a menstruáció bőrre gyakorolt hatásait, először is nézzük meg, hogy milyen szakaszokból áll maga a menstruációs ciklus.

1.szakasz: maga a menstruáció (1-6 nap)

Ebben a szakaszban csökken testünk ösztrogén, illetve progeszteron szintje, ennek köszönhetően csökken bőrünk természetes faggyú termelése, és gyengül védekezőképessége is. Ebben a szakaszban a bőr érzékenyebbé, szárazabbá válik. Ilyenkor fontos a megfelelő folyadékbevitel, valamint a bőr belső hidratálása is. Érdemes ilyenkor gazdagabb hidratáló termékeket használni, valamint egészséges zsírokat tartalmazó ételeket fogyasztani.

Javaslatom az első szakaszra:

Ha szeretnéd visszaállítani bőröd természetes hidratáltsági szintjét, és szeretnéd egy kis extra tápanyaghoz juttatni a bőrödet, válaszd hidratáló kezeléseim egyikét. Ezek a kezelések segítenek a bőröd megfelelő hidratálásában, hyaluronsav tartalmuknak köszönhetően hatékony vízmegkötő tulajdonsággal bírnak.A felhasznált értékes hatóanyagok feltöltik bőrt, amely ezáltal újra visszanyeri üdeségét, rugalmasságát és ragyogását. 

Hyamatrix kezeléseim a megfelelő hidratáláson felül hosszú távú anti-aging, és bőrfeszesítő hatással is rendelkeznek, regenerálják a fáradt bőrt, és kisimítják a ráncokat, javítják a bőr tónusát, táplálják a sejteket, és tisztítják a pórusokat.

Vendégeim másik nagy kedvencei a Dr. Juccheim kezelések, melyek közül több is kiválóan alkalmas a bőr hidratálására, feltöltésére, tónusának egységesebbé tételére. A kezelések során olyan hatékony és egyedülálló hatóanyagokat használok, mint a hyaluronsav, az arany-selyem fehérjeszál, vagy akár a 24 karátos arany. Ezeknek a különleges hatóanyagoknak köszönhetően a Dr. Juchheim kezelések azonnali, és látványos hatást garantálnak akár már egy kezelés után is.

napi arcápolási rutin reggeli esti rutin lépései natura kozmetika budapest

2. szakasz: a follikuláris szakasz (7-13 nap)

Ebben a szakaszban indul meg a tüszőérés, a testünk ösztrogén szintje megemelkedik. Bőrünk ebben a szakaszban a legszebb, feszes és üde, hajunk pedig ragyogóbb, mint bármely másik szakaszban. A fizikai erőnlét is növekszik, élettel telinek, frissnek érezzük magunkat. Sokkal jobban bírjuk a fizikai megterhelést, ilyenkor érdemes akár a keményebb edzés formákat választani, hiszen biztosan bírni fogjuk szósszal. Bőrünk megfelelő ápolására azonban ilyenkor is oda kell figyelni, érdemes bőrünk természetes igényeinek megfelelő bőrápolási termékeket, és kezeléseket választani.

Javaslatom a második szakaszra:

Ebben a szakaszban javaslom leginkább az invazív kezeléseket, melyekhez tű használata szükséges. Ilyenkor a bőr sokkal befogadóbb, sokkal inkább készenáll az ilyen jellegű beavatkozás sokra, mint a többi szakaszban.

Mezopen, avagy tűs mezoterápia és dermaroller kezelésem segítségével látványos fiatalító hatást érhetünk el anélkül, hogy vendégeimnek sebészkés alá kellene feküdniük. Ez a rendkívül hatékony kollagén indukciós terápia a mikro-tűs, és nano-tűs mezoterápiára épülő eljárás, amely kíméletes, mégis rendkívül hatékony. Kiválóan alkalmas aknék, hegek és műtéti hegek kezelésére, mély ráncok eltüntetésére, striák eltüntetésére, a száraz bőr tüneteinek enyhítésére.

3. szakasz: Luteális szakasz (14-28 nap)

Ebben a szakaszban a kiürült tüszőből sárgatest lesz, ami progeszteront, másnéven sárgatest hormont termel. Ennek hatására testhőmérsékletük kissé megemelkedik, és így is marad a következő menstruáció kezdetéig. Ebben a szakaszban még mindig magasabb az energia szintünk, de közel sem annyira, mint a második szakaszban. A progeszteron egy természetes, nyugtató hormon, ennek megfelelően normális, ha fáradékonyabbnak, a szokásosnál kicsit álmosabbnak érezzük magunkat. Bőrünkre a harmadik szakasz úgy lesz hatással, hogy fokozódik a faggyútermelés, még a száraz bőr is fényesebbé válik. A zsírosabb bőrűek esetében megjelennek a pattanások, ilyenkor jobban ajánlott a szalicil savas lemosók használata is.

Javaslatom a harmadik szakaszra:

Ebben a szakaszban nagyon sokat segíthetnek a tisztító kezelések, melyek megszabadítják a bőrt a felesleges faggyútól, valamint egyéb szennyeződésektől. Az általam kínált Image Skincare kezelések helyreállítják a bőr természetes egyensúlyát, megtisztítják a bőrt, amely ezáltal friss, üde és ragyogó lesz. Kiválóan javítható a bőr tónusa, egységesebb bőrfelszínt kapunk a kezelések után. Az Image Skincare kezelések hatékony megoldást nyújtanak a különböző bőrproblémákra, antibakteriális és fertőtlenítő hatásuknak köszönhetően a bőr újra egészséges lesz.

napi arcápolási rutin reggeli esti rutin lépései natura kozmetika budapest

Ha számodra is fontos, hogy bőröd minden élethelyzetben azt a törődést, ápolást kapja, amire valóban szüksége van, várlak szeretettel a Natura Kozmetikában!

Image Skincare Peeling Szakember

Héjja Izabella +36 30 685 9805

Ha szeretnél kellemes környezetben, profi kezek között szépülni, és fontos számodra, hogy lehetőséged legyen széles szolgáltatáspalettáról válogatni, szeretettel várlak a Natura Kozmetikában!

Ha bármi

KÉRDÉSED VAN

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Bejelentkezni előzetes telefonos egyeztetéssel, vagy online tudsz. Szeretettel várlak!