--

Akinek zsíros a bőre, az valószínű találkozott már annak minden kellemetlen tünetével. Olajos érzet a bőrön, túlzott faggyú termelés. Kialakulását számos tényező befolyásolja, köztük a genetika, öröklött tényezők, de nagyban befolyásolja a nem megfelelő kozmetikumok használata is. Nem mindegy azonban, hogy milyen típusú zsíros bőrrel állunk szemben. Következő cikkből megtudhatod, hogy mi a különbség az olajos, illetve a korpás seborrhea között.

Mi is az a seborrhea?

Eddig zsíros bőrről beszéltünk, miért említem most mégis a seborrhea szót? A seborrhea túlzott faggyútermelést jelent, ez okozza a kellemetlen zsíros, olajos érzetet a bőrön. A faggyúnak alapvetően fontos védelmi szerepe van a bőr szempontjából, azonban minél inkább megpróbálod elnyomni, illetve eltüntetni ezt a zsírosságot a bőrödről, annál inkább arra készteted, hogy még több faggyút termeljen. Éppen ezért nem szoktak működni a különféle drogériákban kapható szárító, mattító kozmetikumok.

Még mielőtt bármilyen házi praktikát kipróbálnál, fontos tudni, hogy mi okozza ezt a túlzott faggyútermelést. Ez lehet akár genetikailag öröklött hajlam, a nem megfelelő kozmetikumok használata, káros környezeti hatások, a túlzott stressz, vagy akár egyéb hormonális problémák is. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minden esetben fordulj szakemberhez, aki a kiváltó okok feltárása után a megfelelő kozmetikumokkal és kezelésekkel helyre tudja állítani bőröd egyensúlyát és egészségét.

napi arcápolási rutin reggeli esti rutin lépései natura kozmetika budapest

Olajos vagy korpás seborrhea?

Mielőtt megállapítjuk, hogy a te bőröd melyik szeborreás bőrtípusba tartozik, nézzük meg, hogy mit jelent az olajos, illetve a korpás seborrhea.

Az olajos seborrhea legfőbb ismertetője, a fényesen csillogó bőr, aminek a tapintása is zsíros, olajos érzetet ad. A pórusok fekete, illetve fehér fejű komedókkal telnek meg, amiket viszonylag könnyű kitisztítani. A bőr nem tud megfelelően lélegezni, sokszor kíséri bőrgyulladás. Az olajos seborrhea ellen az egyik legmegfelelőbb kezelés a bőrtípusnak megfelelő peeling, azaz hámlasztó kezelés. Ez amellett, hogy eltávolítja a fölösleges faggyút, illetve egyéb szennyeződéseket a bőrből, segít javítani a bőr légzését, és megtisztítja az eltömődött pórusokat. Fontos, hogy ezt a kezelést szakemberre bízzuk, hiszen ő a bőr típusának megfelelően fogja kiválasztani, hogy mechanikai, kémiai, vagy biológiai peelinget javasol bőröd megtisztításához. Ezzel inkább ne kísérletezz otthon, hiszen, ha nem a megfelelő kezelést, illetve hámlasztó terméket használod, tovább ronthatsz bőröd állapotán ahelyett, hogy segítenél a rajta.
Én a saját vendégeimnek mindig javaslom, hogy otthon is ápolják a bőrüket különböző fagyúműködést szabályozó kozmetikumok, hidratáló termékek, és baktérium elleni védelmet nyújtó termékek használatával. Egy alapos bőrdiagnosztikát követően segítek kiválasztani azokat a termékeket, amelyeket vendégeim otthon is hatékonyan tudnak majd alkalmazni. Természetesen az olajos seborrhea esetében sem hanyagolhatjuk el a megfelelő fényvédelmet, ami nemcsak a forró nyári hónapokban, hanem az év minden napján szinte kötelező.
napi arcápolási rutin reggeli esti rutin lépései natura kozmetika budapest

A korpás seborrheat a szürke, fakó és fénytelen bőrről a legkönnyebb felismerni, amit, ha megdörzsölünk, egyre fényesebb lesz, és korpa szerűen hámlani kezd. Ebben az esetben is romlik a bőr természetes légzése, a pórusok eltömődnek, és itt is láthatóvá válnak a fekete, illetve fehér komedók. A korpás seborrheat sokszor kíséri felszíni vízhiány is, így ebben az esetben a megfelelő hidratálás kiemelten fontos. A hámlasztó kezelések a korpás seborrhea esetében is hatékonyan alkalmazhatók, de itt is nagyon fontos, hogy a bőrtípusnak megfelelő hatóanyagokat válasszuk ki a kezeléshez. Természetesen ebben az esetben sem maradhat el a megfelelő otthoni ápolás, és fényvédő használata télen nyáron.

Ha te is küzdesz a zsíros bőr kellemetlen tüneteivel, és szeretnél végre hatékony megoldást találni erre a bőr problémára, akkor fordulj hozzám bizalommal, és segítek, hogy bőröd újra egészséges, ragyogó és fiatalos legyen.

Image Skincare Peeling Szakember

Héjja Izabella +36 30 685 9805

Ha szeretnél kellemes környezetben, profi kezek között szépülni, és fontos számodra, hogy lehetőséged legyen széles szolgáltatáspalettáról válogatni, szeretettel várlak a Natura Kozmetikában!

Ha bármi

KÉRDÉSED VAN

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Bejelentkezni előzetes telefonos egyeztetéssel, vagy online tudsz. Szeretettel várlak!