--

Eddig nagyon kegyes volt hozzánk az időjárás, szinte nyár volt egészen október közepéig. Most viszont visszavonhatatlanul elkezdett lehülni az idő, ami nemcsak az öltözködési szokásainkat változtatja meg, hanem az arcápolási rutinunkat is. Következő cikkemben elmondom, hogy mire figyelj az őszi arcápolás során, és azt is elmondom, hogy kell-e változtatni a nyári rutinhoz képest.

Míg nyáron az extrém meleg, a sok napsütés az, amire a legjobban oda kell figyelni, az őszi-téli szezonban a hideg, szeles időjárás és a fűtés okozta száraz benti levegő okozza a legtöbb problémát. Ahogy egyre inkább hűl a levegő, fagyosak a reggelek, és egyre többet fúj a szél, a bőrünk is sokkal könnyebben válik szárazabbá, sérülékenyebbé. Van azonban néhány dolog, amire, ha egy picit jobban odafigyelsz, a bőröd a hidegebb hónapok alatt is pontosan ugyanolyan egészséges és ragyogó lesz, mint amilyen nyáron is volt.

Arctisztítás

Sokszor elmondtam már, hogy a tiszta bőr az egészséges bőr alapja, és ez kiemelten fontos ősszel, és télen is. Érdemes azonban a nyáron használt arctisztítókat kíméletesebbre cserélni, hogy ezzel is védjük bőrünk természetes védőrétegét. Kerüld az olyan hatóanyagokat, amik eleve szárítják a bőrt, használj helyette kímélő, ápoló összetevőket tartalmazó arclemosót.

napi arcápolási rutin reggeli esti rutin lépései natura kozmetika budapest

Hámlasztás

A nyári szünetre küldött savas hámlasztókat szépen lassan, de most már nyugodtan visszaépítheted az arcápolási rutinodba. Fontos azonban odafigyelni a fokozatosságra, és soha nem szabad túlzásba vinni a hámlasztást. Érdemes kevésbé erős hámlasztókat használni, amelyek ugyan lehet, hogy hosszabb idő alatt fejti ki hatásukat, viszont megóvják bőröd egészségét.

Extra hidratálás

A legfontosabb különbség a melegebb és a hűvösebb napokon alkalmazott arcápolási rutin között a hidratálás. Ősszel, illetve télen a bőr sokkal könnyebben veszít nedvesség tartalmából, kiszáradhat, ezáltal sokkal érzékenyebbé, sérülékenyebbé válik. Az eleve szárazabb bőrtípus esetében ez nagyon kellemetlen problémákat is tud okozni, de még a zsírosabb bőrűek is megérzik ezt a változást, az ő bőrük a hidegebb időjárásnak köszönhetően sokkal kevésbé fog csillogni, mint a nyári melegben.

Fényvédelem

Bár ez a cikk arról szól, hogy mit kell megváltoztatni az arcápolási rutinodban az ősz beköszöntével, ez az egyetlen olyan lépés, amin semmiképpen nem szabad változtatni. A fényvédelem az év 365 napján fontos, nemcsak akkor, amikor éppen tűz a nap, és tombol a kánikula. Az UV sugárzás ugyan gyengébb az őszi-téli hónapokban, de jelen van, és ugyanannyira ártalmas a bőrnek.

napi arcápolási rutin reggeli esti rutin lépései natura kozmetika budapest

+1 tipp

Az anti-aging csodaszerek, a retinoidok beépítése a rutinodba

Alapvetően egész évben használhatók a retinolt/retinalt tartalmazó kozmetikumok, az őszi-téli időszakban mégis hajlamosak vagyunk túlzásba vinni a használatukat. Ebben az esetben is nagyon fontos a fokozatosság, és a tudatosság. Először mindig egy „gyengébb” retinol vagy retinal szérumot válassz, és ha bőröd megfelelően reagál, akkor válts csak egy erősebb szérumra.

Ha szeretnél egy megfelelő arcápolási rutint kialakítani, de nem tudod, hogy a rengeteg kozmetikum közül melyik lenne bőröd számára a legmegfelelőbb, akkor fordulj hozzám bizalommal, és bőröd igényeire szabva segítek neked kialakítani a tökéletes arcápolási rutint.

Image Skincare Peeling Szakember

Héjja Izabella +36 30 685 9805

Ha szeretnél kellemes környezetben, profi kezek között szépülni, és fontos számodra, hogy lehetőséged legyen széles szolgáltatáspalettáról válogatni, szeretettel várlak a Natura Kozmetikában!

Ha bármi

KÉRDÉSED VAN

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Bejelentkezni előzetes telefonos egyeztetéssel, vagy online tudsz. Szeretettel várlak!