--

Mindenki hallott az aknéról, de a legtöbben el is szenvedik… Ekkor jelentős hormonváltozás következik be, és a bőr elkezd túl sok faggyút termelni. Az aknés bőr egy tinédzser számára kész rémálom, ráadásul manapság egyre több kamaszt érint ez a probléma. Szerencsére egyre több kozmetikus, valamint kozmetikai ipari vállalat specializálódik a különböző bőrproblémák orvoslására. Ám ezekből is a természetes hatóanyagokra épülő kezelések és termékek mellett érdemes letenni a voksunkat. Legújabb cikkünkben fény derül arra, hogy miért alakulnak ki az aknék kamaszkorban, és hogy miért kell időben elkezdeni kezelésüket.

A kamaszkor és a bőr

A kamaszok közel 80%-a küzd valamilyen bőrproblémával, amelyek sokszor még a felnőtt korban is jelen vannak. A leggyakrabban felmerülő kamaszkori bőrproblémának az aknék és a pattanások számítanak, melyek kialakulásának hátterében a túlzott faggyútermelés áll. Sok esetben, amikor megjelennek ezek a kellemetlen bőrtünetek, akkor sokan különféle látványos javulást ígérő kozmetikumokkal próbálják enyhíteni a problémát. Ám a drogériákban kapható kozmetikumok nem hogy segítenek, hanem még inkább súlyosbíthatják a fennálló tüneteket. Az adott bőrproblémát természetes hatóanyagokból álló termékekkel célszerű kezelni, ami mellé érdemes a problémára irányuló kozmetikai kezelést is igénybe venni.

Miért alakul ki az akné kamaszkorban?

Az akné egy nagyon gyakori bőrbetegség, mely a pórusok eltömődése miatt alakul ki. Ennek egyik oka a faggyúmirigyek túlzott működése, amiért főként a hormonális változások felelősek ebben a korban. Ritkább esetben a fokozott faggyútermelés kialakulásában a gyógyszerek, a genetika és a baktériumok is szerepet játszhatnak. A pórusok eltömődésének másik oka az elhalt hámsejtek, melyek felgyülemlenek a bőrfelszínen. Jó esetben a szőrtüszőn keresztül kellene a faggyúnak távoznia, ezzel védőbevonatot képezve a bőrön. Ám a túlzott faggyútermelés és az elhalt hámsejtek felmalmozódása miatt nem tud kijutni a szőrtüszőn keresztül, így ott megszilárdul és egy úgynevezett „dugót” képez. Ez az állapot vezet az akné keletkezéséhez. 

kamaszkor aknes bor kozmetikus borproblemak

Az aknék megjelenése sok-sok kellemetlenséget és stresszt okozhat, valamint maradandó nyomokat is eredményezhet a bőrön. Főként a kamasz fiúkat érinti az aknék kialakulása, ám felnőtt korban inkább a nőknél jellemző. Rendszerint az arc, a hát, a mellkas és a nyak a leginkább érintett terület, ugyanis itt található a legtöbb faggyútermelő mirigy.

Miért érdemes kamaszkorban kozmetikushoz járni?

A kamaszkorban is érdemes kozmetikai kezeléseket igénybe venni, hiszen ebben az életkorban a bőr nagyon zsírossá válik a hormonoknak köszönhetően, és emiatt számos bőrprobléma alakulhat ki. Nagyon fontos a pórusok rendszeres és megfelelő kitisztítása, hogy ne alakuljon ki súlyosabb bőrprobléma, ami később még több bosszúságot okozhat. A nyomkodást pedig el kell felejteni, ugyanis az fertőzéshez és maradandó hegekhez vezethet. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük érdemes havonta a kozmetikai bőrtisztítást profi kezekre bízni, mely során egyénre szabottan történik a kamasz bőr kezelése. A kozmetikus segít kialakítani a helyes bőrápolási rutint a bőrtípusnak megfelelően, hogy a továbbiakban helyesen tudjuk ápolni bőrünket. Tudatos bőrápolással a bőrproblémák elkerülhetőek, tehát mindenképp érdemes már kamaszkorban is odafigyelni a bőrápolásra. Többnyire 11 és 14 éves kor körül jelenik meg egyre több mitesszer, akné vagy egyéb bőrprobléma, ezért már ebben az életkorban célszerű kozmetikus segítségét igénybe venni.

„A szép, egészséges bőr nem kiváltság, csupán az adott bőrtípusnak megfelelően kell kezelni.”

Ajánlatom:

A kémiai peelingek kiváló megoldást jelentenek az aknés bőr kezelésére, hiszen a hámlasztással szabályozható a faggyúmirigy működése, és megszüntethető a kellemetlen probléma. A Natura Kozmetikában igénybe vehető IMAGE ACNE LIFT kezelés rendkívül eredményes az akné bármely fokozatának kezelésére. Már egyetlen kezelést követően látványosan megújul a bőr, megszűnnek az aknék és a csúnya elszíneződések. Próbáld ki IMAGE ACNE LIFT kezelésemet Budapesten a Natura Kozmetikában, mely tökéletes megoldás a kamaszkori aknés bőr kezelésére is!

Milyen következményekkel jár a kezeletlen aknés bőr felnőttkorban?

Megfelelő kezelés nélkül az aknék nem tűnnek el, ráadásul olyan utóhatásai is lehetnek, melyek a felnőtt életet még inkább megnehezítik. Az aknés bőrrel rendelkezők egy tanulmány szerint jellemzően többet szoronganak, önértékelési zavarral küzdenek, és nagyobb valószínűséggel alakul ki náluk pszichoszomatikus betegség. De a lelki problémák mellé még külső tünetek is társulnak, melyek egy életen át nyomot hagyhatnak a bőrön. Amennyiben 3 évnél tovább fennáll az akné, abban az esetben nagyobb esély van arra, hogy a hegek és a bőrhibák végleg megmaradnak. Ezért is fontos, hogy időben megkezdjük az akné kezelését, mivel később már nem lesz olyan eredményes a kezelés, mint a kezdetekben.

kamaszkor aknes bor kozmetikus akne
A kamaszkori aknés bőr kezelését érdemes időben elkezdeni kozmetikus segítségével. Az IMAGE ACNE LIFT kezelés mellett jó szívvel ajánlom még az IMAGE Skincare tisztító kezeléseket, melyek segítségével növényi hatóanyagok által tisztul meg a bőr. Várlak szeretettel Budapesten a Natura Kozmetikában kellemes környezetben, profi szakértelemmel!
Image Skincare Peeling Szakember

Héjja Izabella +36 30 685 9805

Ha szeretnél kellemes környezetben, profi kezek között szépülni, és fontos számodra, hogy lehetőséged legyen széles szolgáltatáspalettáról válogatni, szeretettel várlak a Natura Kozmetikában!

Ha bármi

KÉRDÉSED VAN

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Bejelentkezni előzetes telefonos egyeztetéssel tudsz. Szeretettel várlak!