--

A blogom első részében az aknék kialakulásáról írtam és feltártam azt, hogy milyen okok állhatnak az aknék megjelenésének a hátterében. Ebben a részben a megoldásokat ismertetem. Írok a különböző top hatóanyagokról, a kezelésekről, otthoni arcápolókról és az étrendkiegészítőkről, amelyeket alkalmazva újból tiszta, egészséges arcbőrünk lehet.

Top hatóanyagok aknéra

BHA vagyis szalicilsav:

olajban oldódó kémiai hámlasztó összetevő, ami igazi arany-standardnak számít a problémás, mitesszeres, pattanásos bőr kezelésében. A pórusokba bejutva normalizálja a pórusfalak hámlását, ráadásul gyulladáscsökkentő hatása is van, vagyis több ponton is hátráltatja a pattanások keletkezésének folyamatát. Általános jótanács, hogy a  termék választásnál figyelj arra, hogy tudd a BHA mennyiségét (ideálisan 1-2%), tudd a pH-értéket (ideális 3-4 között), és a termék alkoholmentes és irritáló összetevőktől mentes legyen.

Retinol:

a retinol igazi szupersztár, ami nemcsak anti-aging nagyágyú, de pattanások ellen is hatásos, sőt eredetileg a pattanások kezelésére találták fel. Úgy segíti a pórusok tisztán tartását, hogy nem engedi, hogy az elhalt hámló sejtek összetapadjanak és dugacsot képezzenek. Ha fiatal vagy, és választanod kell, akkor válassz elsőre BHA hámlasztót, de ha már az anti-aging is szempont, akkor a retinol szuper választás. Sőt, a kettőt kombinálhatod is, például úgy, hogy reggel használsz egy BHA hámlasztót, este pedig egy retinol szérumot, vagy este BHA folyadék után várj pár percet, és utána kend fel a retinolos szérumodat. (Ha erős a retinol és a BHA termék is, akkor a kettő együtt könnyebben okoz irritációt. Mindig figyeld a bőröd, és ha láthatóan hámlik, vegyél vissza a gyakoriságból és/vagy erősségből.)

Niacinamide:

 szintén szupersztár összetevő, ami a zsírtermelés és pórus méret normalizálásával és gyulladáscsökkentő hatásával is segíti a pattanások elleni harcodat. Bátran kombinálhatod BHA-val és retinollal is, használhatod akár reggel, akár este, vagy akár napi kétszer is.

Zinc PCA, sarcosine és egyéb zsírtermelés normalizáló összetevők:

a túlzott zsírtermelést kozmetikumokkal nehéz visszafogni (igazán hatékonyan gyógyszerekkel lehetséges, lásd lejjebb), de egy picit lehet rajta segíteni a zsírtermelést szabályozó egyik fontos enzim (5α-reductase) blokkolásával. A Zinc PCA és a sarcosine két viszonylag jobban bizonyított ilyen összetevő, de újgenerációs növényi kivonatok is ígérik, hogy segítenek. Őket inkább, mint kiegészítés lehet érdemes bevetni az előbb írt három top hatóanyag (BHA, retinol, niacinamide) mellé.

Gyulladás csökkentése

Ne feledd, a pattanás egy gyulladásos betegség, emiatt is kiemelten fontos, hogy általánosságban is kíméletesen és gyengéden bánj a bőröddel. A gyulladáscsökkentő hatóanyagok remek kiegészítői a pattanás elleni kezeléseknek, és jópár hatóanyag, amit az előző szekciókban felsoroltunk ilyen módon is hat.

A korábban már említett BHA (vagyis szalicilsav), az azelain sav és a niacinamide is gyulladáscsökkentő tulajdonsága révén is működik, de bármilyen gyengéd, illat-, alkohol- és illóolajmentes, gyulladáscsökkentő összetevőket tartalmazó szérum vagy hidratálókrém remek kiegészítője egy pattanás elleni rutinnak.

Szintén fontos, hogy kíméletes, pH-helyes lemosóval moss arcot, és ne feledkezz meg a megfelelő hidratálásról. A kiszárított, alulhidratált pattanásos bőr sokkal nehezebben regenerálódik, az egészséges védőréteg fenntartása és a megfelelő hidratálás Neked is fontos.

Az Image Scincare-nek kiváló akne elleni kozmetikumai vannak, erre, egy személyes konzultáció során személyre szóló
tanácsadással tudjuk kiválasztani a bőröd számára a legmegfelelőbb kozmetikumokat.

Amit ajánlok:

Image Skincare Clear Cell termékcsaládból peeling szakemberrel konzultálva.

Amit mindenképpen használj:Prevention +50, Prevention + 32

Amit még érdemes kipróbálni:

Szedj cink étrend-kiegészítőt: 30 mg cink naponta bizonyítottan csökketni a gyulladt pattanások számát 3 hónap alatt kb 30%-kal. Vagyis önmagában nem fog csodát tenni, de napi egy cink tablettát bevenni nem nagy dolog, a megfelelő bőrápolási rutin + diéta mellett még tovább segíteni fog, hogy kordában tartsd a pattanásokat.

Pre- és probiotikumok szedése: Különösen, ha a bélrendszeri egészséged nem százas, és a tünetek alapján úgy érzed, hogy inkább gyulladásos típusú pattanásaid vannak, érdemes kísérletezned probiotikumokkal, illetve megnövelned az erjesztett ételek (pl. savanyú káposzta, kefír, kombucha tea) fogyasztását.

Amit én ajánlok:

Hush & Hush Time Capsule

  • A bőr számára szépségápolási étrend-kiegészítő
  • Fokozza a kollagén termelési képességet
  • Növeli a bőr nedvességszintjét
  • Véd a környezeti károk, szennyeződés, napfény és kék fény hatásai ellen
  • Csökkenti a kipirosodást és a pattanásokat
  • Növeli az immunitást, cinkkel, C-vitaminnal és ginzenggel
  • Energiát biztosít
  • Kiváltja a multivitaminokat

Hush & Hush Skin Capsule CLEAR

LEGYŐZI A MAKACS PATTANÁSOKAT, SEGÍTI A BŐRT A MEGTISZTULÁSBAN

  • Segít eltüntetni a pattanásokat és a bőr elváltozásait
  • Cink és kurkuma keverékével segít csökkenti a faggyútermelést
  • Nyugtatja az irritált és pattanásokra hajlamos bőrt
  • Minimalizálja a belső bőrgyulladást, és így a felszíni bőrpír is csökken
  • Vegán, növényi alapú
  • Nők és férfiak is szedheti

Kémiai hámlasztások kozmetikában

A kémiai hámlasztásokkal szabályozhatjuk a faggyúmirigy működését, csökkenthetjük, és akár meg is szüntethetjük a kellemetlen aknés folyamatokat.

A Peelingek új generációja, az IMAGE Skincare klinikai hatékonyságú hámlasztás, professzionális orvosi tisztaságú bőrápolási rendszer a hámlasztással egy időben kezeli a bőrhibákat és feltölti a bőrt aktív hatóanyagokkal.

A bőr sejtjei a peeling alatt aktívabbá válnak, és az anyagcsere felgyorsul. Ezért a kezelések hatékonysága messze meghaladja a hagyományos kozmetikai kezelések eredményeit. Aknekezelésre rendkívül eredményes hiszen erős alfa- és béta -hidroxisavakat alkalmaz gyulladásgátló összetevőkkel együtt. Az aknés elváltozások hatékony kezelésére, gyógyítására a peeling szakember egy terápiás kezelési tervet készít otthoni kozmetikumokkal kiegészítve.

Tudj meg többet a kémiai hámlasztásokról:

Az interneten számos weboldalon fellelhető tippeket találunk az otthoni kémiai hámlasztás kivitelezéséhez, illetve nagyon sok termék közül válogathatunk. Azonban nem érdemes egyből fejest ugrani a savas hámlasztás hogyan és mikéntjébe. Amennyiben nem a legmegfelelőbb savat választjuk, vagy túl sokáig hagyjuk hatni, a bőrünk komoly égési sérüléseket szenvedhet. Az sem utolsó szempont, hogy a webszerte fellelhető szerek más és más kiszerelésben kaphatóak, van, ahol mindent ígérnek, ezért a kémiai hámlasztás ára a csillagos égig rúghat. A biztonságos és számunkra legmegfelelőbb peelinget erre képzett szakember segítségével találhatjuk meg konzultáció keretein belül, így elkerülhetőek a kémiai hámlasztás veszélyei. A részletes felmérést követően higiénikus körülmények között, szakember keze által kezdődik meg a savas hámlasztás, így nem kell esetleges komplikációktól tartanunk.

A kémiai peeling valóban csodát tehet a bőrünkkel, azonban van néhány olyan eset, amikor nem ajánlott az alkalmazása. Például ilyen kizáró okok lehetnek a várandósság és szoptatás időszaka, bármilyen friss kozmetikai műtét után, hipertrófiás hegkezelésre való hajlam, bizonyos betegségek és a gyógyszerek szedése.

Image Skincare Peeling Szakember

Héjja Izabella

+36 30 685 9805

Ha szeretnél kellemes környezetben, profi kezek között szépülni, és fontos számodra, hogy lehetőséged legyen széles szolgáltatáspalettáról válogatni, szeretettel várlak a Natura Kozmetikában!

Ha bármi

KÉRDÉSED VAN

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Bejelentkezni előzetes telefonos egyeztetéssel tudsz. Szeretettel várlak!