--

Mivel szakmámat tekintve én nem vagyok sminkes, engedjétek meg, hogy inkább arról beszéljek, hogyan járulhat hozzá a smink a portrék, esküvői képek professzionális elkészítéséhez.

Nincs olyan menyasszony, aki ne szeretne tökéletes, gyönyörű portrékat saját magáról. Szinte minden megbeszélésemen szóba kerül, hogy miként fogom retusálni az elkészült esküvői fotókat. Esküvői fotósként vallom, hogy „egy jó smink egy fél retus”. 🙂

Smink tippek esküvőre egy fotós szemével:

01

Ha lehet (és ha van jegyes fotózás) már erre az alkalomra is érdemes sminket készíttetni. Javaslom, hogy fordulj egy profi sminkeshez, aki a hozzád illő smink készítésekor figyelembe veszi az arcod karakterét, a szemformádat, a bőröd árnyalatát is. Így biztosan a legjobb fotók készülnek majd rólad.

02

Az esküvő előtt készíttess próbasminket (ne az esküvő napján dőljön el mi is illik hozzád)!

03

Az esküvő napján a frizurád legyen az első, aztán a smink (tudom lehet banális dolog, de láttam már ezt a sorrendet fordítva is… aztán 2 óra plusz sminkelés, mert a smink elmosódott… nem kevés idegességet spórolsz meg).

04

Olyan sminket készíttess, ami Te vagy, ami illik hozzád. Ne akarj más lenni. Hidd el, hogy minden látszik a képeken. Az Örömöd is és az is, ha nem vagy elégedett a sminkeddel.

05

Profi sminkesre bízd magad. Egy profi nem az esküvődön fog gyakorolni, pontosan felkészül majd veled és minden időben készül el és Te csodálatos leszel a nagy napon.

06

Figyeljetek a bőrtónusra! Fotózáskor, ha szükség van vaku használatára, a plusz fény felerősíti az alapozót. A legjobb, ha sárgás, minél természetesebb árnyalatokat használsz.

07

Érdemes elkerülni a csillogó, irizáló alapozókat. A vaku ugyan szépen csillan rajta, de a bőröd zsírosnak tűnik tőle.

08

A szem kiemelése nagyon fontos. Érdemes erre két réteg szempillafestéket felvinni. Vonzza a tekintetet. Mikor a kezünkbe veszünk egy portré fotót, a szemen időzik a tekintetünk a legtöbbet.

09

A rúzs felvitelekor a felső és alsó ajkak közepét egy pici szájfénnyel emeltesd ki. Így a képeken teltebbek lesznek az ajkaid.

10

Nagyon jól mutat a képeken egy pici arcpír, persze csak módjával 🙂

11

A képeken előnyös, ha a dekoltázsod felé a nyak is kap egy szolid alapozást. Így nem „maszkot” viselsz.

12

Ne ijedj meg, ha elsőre azt látod a tükörben, hogy a sminked erősebb lett. Ez a fotókon előny! Könnyebb lesz a képek feldolgozása, retusálása, hiszen a profi smink a képek kidolgozásakor egy biztos alapot ad nekem. A finom bőrtónus, precíz szempilla és szemöldökvonalak, valamint az a plusz, ami belőled fakad, adják azt az összképet, amik a képeken is visszaköszönnek.  Minél természetesebb annál jobb!

13

Természetes, hogy nap közben kicsit kopik a smink (a sok puszi, gratuláció megteszi a hatását 🙂 ), de a retusálás folyamán ezeket tüntetem el esetleges bőrhibákkal együtt.

14

Az anyajegyeket nem szoktam leretusálni, hiszen hozzánk tartozik, örököltük a szüleinktől.

+ 1 tipp

Készüljön smink a vőlegénynek is. Pláne nyáron, hiszen a fiúk amúgy is izzadósabbak. Ez nem azt jelenti, hogy egy teljes sminket kapjon a vőlegény, hiszen egy leizzadt férfi smink a vőlegényi ingen nem igazán mutatós. Elég egy olyan púder, amivel úgymond kitolhatjuk a határokat. Profi sminkes táskájában lesz ilyen púder, fixáló amivel ez a probléma elkerülhető.

Az elmúlt évek gyakorlati tapasztalatait próbáltam átadni ebben a 15. pontban. Kívánom, hogy légy boldog és érezd magad igazán jól a nagy napon!

Nagy Károly esküvői riportfotós
cím: 4034. Debrecen, Sőregi János u. 12
telefon: 06 30 331 5005
web: https://eskuvoi-riportfoto.hu/
email: info@eskuvoi-riportfoto.hu

Ha szeretnél kellemes környezetben, profi kezek között szépülni, és fontos számodra, hogy lehetőséged legyen széles szolgáltatáspalettáról válogatni, szeretettel várlak a Natura Kozmetikában!

Ha bármi

KÉRDÉSED VAN

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Bejelentkezni előzetes telefonos egyeztetéssel tudsz. Szeretettel várlak!