--

Ma már elmondhatjuk, hogy a szépségszakma a legújabb kozmetikai innovációit az orvostudománynak köszönheti. Nagyon sok esetben valamilyen orvosi esetre kerestek megoldást az orvos-kutatók és az ott alkalmazott eljárást továbbfejlesztve a szépség szolgálatába állították. A HIFU-val is ez történt. Eredetileg ezt a technológiát kisebb méretű rákos daganatok megsemmisítésére használták/ használják, majd ezt fejlesztették tovább, hogy aztán később a különböző újítások révén alkalmazható legyen a szépségiparban is. Páratlan alkalmazhatósága és hatásmechanizmusa miatt abszolút korszakalkotónak tekinthető napjainkban is, ezért luxus eljárásnak számít a non- invazív szépészeti eljárások terén.

A HIFU a High-Intensity Focused Ultrasound kifejezés rövidítése,
magyarul Nagy- Intenzitású Fókuszált Ultrahang. 

Néhány éve tovább fejlesztették a technológiát, és a mikrofókuszált ultrahang új dimenziót nyitott a szépségiparban, az arcfiatalítás terén. A technológia megkapta a legszigorúbb hatóság az FDA (Amerikai Élelmiszer Engedélyeztetési Hivatal) minősítését, mely szerint az eljárás hatékonysága orvosilag igazolt, és szakértő kezekben megfelelően biztonságos.

Mit érdemes tudni a szike nélküli arcplasztikáról, azaz a HIFU kezelésről?

Fantasztikus kezelés, amellyel olyan mélységekben kezelhetjük a bőrt, amire eddig csak a plasztikai sebészek voltak képesek.

Minden vendég álma, hogy a kozmetikusa olyan kezelésekkel kényeztesse, amelyekkel gyorsan ható, látványos és tartós eredményeket lehet elérni. Léteztek eddig is ilyenek, de amit a HIFU technológia által lehet elérni, az páratlannak mondható, de mint minden ígéretes eljárásnál, úgy a HIFU-nál is érdemes körültekintőnek lennünk.

A HIFU technológia

A kezelőfejek által kibocsájtott és kis területre fókuszált ultrahang által hőhatás éri a bőr egyes rétegeit, amely által különböző bőrfiatalító mechanizmusok indulnak el a mélyebb szövetekben.

A hőhatás által létrejött pontszerű sérülések (termo-sérülési zónák, termo-koagulációs pontok) meggyógyulásával az arc és a nyak területén lévő bőrfelület kollagén és elasztin termelődése aktivizálódik. Ennek eredményeként a bőr visszanyeri alsóbb szintekről származó kitöltöttségét, mély alátámasztását. De a legbámulatosabb újdonság, amire a HIFU képes, hogy az egyetlen non- invazív eljárás, amely elhat a bőralja alatt található SMAS rétegbe (4,5 mm).

Mi az a SMAS réteg, miért fontos annak a kezelése?

Superficialis musculo-aponeuroticus systema, vagyis a bőr alatt elhelyezkedő kötőszövetes réteg határozza meg az arc kontúrját, feszességét. Az arcfeszesítő plasztikai műtéteknél sok esetben ezt a réteget is megfeszítik. A HIFU kezelés során pontszerű termo-sérülések keletkeznek a SMAS rétegen, amelyek által az összehúzódik, így a bőr feszesebbé válik. Ennek köszönhetően tudunk már egy kezelés után is látványos eredményt elérni.

Milyen kezelési célokra alkalmasak az arcfiatalító HIFU-k?

A különböző mélységben ható kezelőfejeket más-más terápiás célra használhatóak:

1,5 mm

– bőr rejuvenáció/ bőrfelszín megújítása
– aknes hegek
– tágpórusú bőr
– bőrtónus javítás
– felszínes, kisebb és rövidebb ráncok eltüntetése

3 mm

-arcfeszesítés, kollagén-, elasztin szintézis beindítására
– felső szemhéjemelés, homlok feszesítése
– orr melletti / nasolabiális ránc mélységének csökkentése, megszüntetése
– nyakbőr feszesítés

4,5 mm

-arcfeszesítés SMAS réteg kezelése által
– megereszkedett arcbőr feszesítése, arclifting
– gravitációs ráncok megemelése
– elmosódott arcél korrekciója, eredeti arcvonások visszaállítása

8, 13 mm: Léteznek a mélyebb zsírszövetekre ható testkezelő fejek is

Kezelés folyamata, hatásmechanizmusa

E

Mikro-fokuszált Ultrahang besugárzása a bőrszövetbe

E

Vibráció a szövetben, hő generálódás frikció (súrlódás) hatására

E

Termo-sérülési zónák létrejötte

E

Kollagén rostok szétesése, rövidülése (denaturáció) és a bőr SMAS rétegének összehúzódása

E

Kollagén- és elasztin rostok újratermelődése

A HIFU hatásai a SMAS rétegre (4.5mm):

A HIFU úgy hat a bőr mély rétegeiben, hogy nem tesz kárt a bőrfelszínén

A HIFU energia mélyebben hatol a bőrben, mint az IPL, a lézer vagy a rádiófrekvencia

A HIFU éri el a legnagyobb kezelési hőmérsékletet (65-70 C) így a legerősebb kollagén kontrakciót idézi elő.

A SMAS réteg regenerálásán kívül tehát a HIFU-kezelés másik fő célja, hogy a szervezetet a kollagén termelésre és a sérülések kijavítására késztessük, így mindenféle külső, idegen anyag nélkül a bőr önmagát tölti fel és feszesíti ki.

Hogyan zajlik le mindez a bőrben?

A kollagén rostok szétesése és rövidülése (denaturáció) 65°C fokon kezdődik el, aminek a hatására a szervezet beindítja a kollagén-termelést a sérülések kijavítására, így mindenféle külső, idegen anyag nélkül a bőr önmagát tölti fel újra és feszesíti ki. A kollagén rejuvenáció a kezelés után nagyjából 3-6 hónapig tart. Egy tanulmány szerint az új hialuronsav kialakulás a kezelést követő 10 hét múlva tapasztalható.

Más kezelésekhez képest miben más a HIFU?

E

A HIFU a legmélyebben ható non- invazív eljárás, amellyel közvetlenül kezelhetjük a bőr SMAS rétegét is.

E

A HIFU pontosan fókuszált kezelési pontokon hat, magas hatásfokkal, a mélyebb rétegekben is, vagyis minden más eljárásnál célzottabb kezelést biztosít.

E

A HIFU alkalmazásakor nem keletkeznek felszíni sérülések és a kezelés után viszonylag rövid ideig kell védeni a bőrfelszínt a napsugárzástól.

E

A HIFU-nál a feszesítő hatás, már a kezelés után azonnal jelentkezik, emellett a bőr fiatalodása (kollagén újratermelődése) és a vízmegkötő-képesség fokozódása több hónapon át megy végbe (3-6 hónap). A bőr alatti zsírszövetre, izomrétegre és a kollagén-termelésre egyaránt pozitívan hat.

E

Az IPL és RF készülékek nem tudják elérni a bőrben a kollagén denaturációhoz szükséges 65-70°C-ot, mig a HIFU-val optimálisan magas hőmérsékleten történik a kezelés.

HIFU kezelés összehasonlítása, egyéb beavatkozásokkal

Fájdalmas a kezelés?

Ha nem érez kellemetlen érzést a páciens akkor a kezelés nem éri el a kívánt hatást, vagy teljesen hatástalan lesz. A fentebb leírt folyamatokból adódik, hogy a kívánt eredmény eléréséhez erőteljes hőhatásnak kell érnie a bőr egyes rétegeit. Ha fájdalommentesnek hirdetik a kezelést, vagy magát a HIFU gépet, akkor bizony az nem megfelelő teljesítményű.
Kezelés közben is állítanunk kell a teljesítményen, a kezelt terület érzékenysége és a fájdalomküszöbnek megfelelően ezért fontos, hogy a kezelés előtt ne vegyen be fájdalomcsillapítót!

Miért olyan nagy a szórás a HIFU kezelések árában?

Egyrészt ma már könnyen beszerezhetőek olyan készülékek, amelyek silány minőségben készültek, nem kezelnek három mélységben, alacsony teljesítményűek, nyilván ezek kevesebbért is megvásárolhatók. Másrészt (és ez az elterjedtebb) lehet a páciens kárára trükközni a lövések számával. 

A kutatási eredmények bizonyítják, hogy a hatékonyságot jelentősen befolyásolja a teljesítmény és a lövésszám

A lövéseknek jelentős az önköltsége, mivel a fejeket bizonyos lövésszám után cserélni kell, hogy a kezelések mindig pontosan és biztonságosan elvégezhetők legyenek. Vannak olyan forgalmazók, akik ezeket a limiteket lenullázzák és átállítják a fejben lévő számlálót. Ezáltal csökken a költség, de veszélyeztetik a kezelés sikerességét és a páciens épségét is, mivel a sok használat után a lövések pontossága és alakja is változhat.

Lehet-e más kezelésekkel kombinálni a HIFUT?

Igen, már a kezelés előtt néhány héttel és utána is alkalmazhatók hatóanyagos kezelések (pl. mezoterápia), hogy a bőr jobb minőségben épüljön fel a kezelés után. A várakozási idő leteltével pedig kozmetikai és orvosi kezeléseket is lehet végezni, ha szükséges. Mivel a HIFU felgyorsítja pl. a fillerek, vagy a botox lebomlását, érdemes minden ilyet a HIFU kezelés után elvégezni. Ezen kívül, mivel a bőr nedvességmegkötő képessége javul, egészítsük ki erre építve különböző hidratáló eljárásokkal, természetesen a gyógyulási idő után.

Ha szeretnél kellemes környezetben, profi kezek között szépülni, és fontos számodra, hogy lehetőséged legyen széles szolgáltatáspalettáról válogatni, szeretettel várlak a Natura Kozmetikában!

Ha bármi

KÉRDÉSED VAN

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Bejelentkezni előzetes telefonos egyeztetéssel tudsz. Szeretettel várlak!