--

A savas hámlasztás manapság az egyik leghatásosabb kozmetikai kezelés az esztétikai bőrproblémák orvoslására. Számos változata létezik, ám egy valami közös bennük: mindegyik a stimulációval, vagyis a sejtaktivitás fokozásával újítja meg a bőrt. Ehhez először a fakó megjelenés és a bőrproblémák fő okozóit, az elhalt hámsejteket kíméletesen eltávolítjuk. Az eredményeket tekintve sokkal hatásosabb, mint a hagyományos hámlasztások. Ha többet szeretnél megtudni a legismertebb savakról, akkor olvasd el legújabb cikkemet!

AHA savas hámlasztás

Az AHA savak vízben oldódó savak, melyek az érett és a fiatal bőr számára is megoldást kínálnak. Leginkább a felszíni bőrproblémákra nyújt segítséget, mivel az AHA savak vízben oldódásuk miatt nem jutnak a pórusok mélyéig. Az idősödő bőrnél elsősorban a ráncok csökkentésére és a bőrtónus kiegyenlítésére alkalmazható, míg a fiatal bőrnél a száraz bőr hidratálására és pattanások kezelésére. Az AHA savak természetes eredetű hatóanyagok: a gyümölcsökben, a tejben és a cukornádban találhatóak meg.

A legismertebb, alkalmazott AHA savak a glikolsav, a tejsav, a gyümölcssavak és a mandulasav. Ezek közül a legnépszerűbbnek a glikolsav számít, ami kitűnő anti-aging hatásáról ismert, de a pigmentfoltok halványításában is kiemelkedő hatékonyságú. A tejsav inkább a száraz, vízhiányos bőrre javasolt, mivel nagyszerű vízmegkötő képességgel bír. Pattanások ellen a mandulasav lehet az ideális választás, ugyanis antibakteriális tulajdonságának köszönhetően megszünteti a gyulladást. Mindemellett ez az egyetlen olyan AHA sav, amely rosaceás bőrön is alkalmazható. A gyümölcssavak kimondottan az aknés, fénykárosodott bőrre, valamint az érett bőr fiatalítására ajánlottak. Az AHA savas kezelések kifejezetten az őszi-téli hónapokban javasoltak.

Bővebben néhány AHA savról:

Gyümölcssavak:
A gyümölcssavak ahogy a nevéből is ered gyümölcsökből származnak: például almából (almasav), citromból (citromsav) vagy szőlőből (borkősav). A gyümölcssavak képesek a melaninképződést csökkenteni, ami a pigmentfoltokért felelős. Eredményeképp a foltok elhalványodnak, és a bőr felfrissül. Bőrfiatalító hatása abban nyilvánul meg, hogy a tág pórusokat összehúzza, valamint kisimítja a meglévő finomabb vagy mélyebb ráncokat. A gyümölcssav továbbá észrevehető javulást eredményez az akné különböző típusainál. Kúraszerűen javasolt alkalmazni, fokozatosan hozzászoktatva a bőrt a gyümölcssavakhoz.

Glikolsav:
A glikolsav az AHA savak csoportjába tartozik, mely erősebb a legtöbb savas hámlasztótól, viszont gyengébb, mint a retinol. A cukornádból kinyert sav a legkisebb molekuláris szerkezetű AHA sav, mely e tulajdonsága által könnyen behatol a bőrbe, és közvetlenül ott fejti ki hatását. A bőr legfelső rétegében oldja az elhalt hámsejteket, majd továbbhaladva a mélyebb rétegekbe serkenti a kollagéntermelést. Ezen hatások jóvoltából a bőr visszanyeri frissességét és fiatalosságát. Az öregedés jeleinek csökkentésén túl igazi csodaszerként tartják számon foltokra, hegekre, valamint a pattanásokkal és a mitesszerekkel is hatékonyan felveszi a harcot. A glikolsavas kezelések biztonságosak, így szinte minden bőrtípusra javasoltak, különösképp a normál, a zsíros és a száraz bőrtípusra.

Tejsav:
A tejsav az egyik legkíméletesebb savas hámlasztó, mely az AHA savak csoportjába tartozik. A tejsav természetes forrása a tej, de a kozmetika világában többnyire a szőlőcukor fermentálásával nyerik. Egyes mítoszok szerint Kleopátra is tejben fürdött, ezzel megőrizve bőre fiatalságát. A glikolsavval ellentétben a tejsav már nagyobb molekulákból tevődik össze, így nem tud olyan mélyen a bőrbe hatolni. Erre vezethető vissza kíméletessége, aminek köszönhetően sokféle bőrtípusra alkalmazható. A tejsav elsődleges feladata a bőr hidratáltságának megőrzése, ezért a száraz bőr számára kifejezetten ajánlott. A hidratáló hatást a hámsejtek ceramin-és kollagén szintézisének fokozásához lehet kötni, mely erősíti a bőr védőrétegét és növeli annak víztartalmát. Elsősorban a pattanásos bőr kezelésében jelent rendkívüli segítséget, de javítja a bőr textúráját és a bőröregedés jeleit is csökkenti.

savas hamlasztas aha savak borproblemak

Szalicilsav

A szalicilsav, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, BHA egy igazán nagyszerű savas hámlasztó. A természetben a fehér fűzfa kérgében található, de ezen kívül az aszpirin is tartalmaz szalicilsavat. Az AHA savakkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, ezért képes a pórusok mélyéig hatolni. Ennek köszönhetően hatékonyan fel lehet lépni az eltömődött pórusok okozta gyulladt pattanások ellen. A szalicilsav gyulladáscsökkentő hatású, élénkíti a kollagéntermelést és eltávolítja az elhalt hámsejteket. Ez a sokoldalú savas hámlasztó a pattanások, mitesszerek és a tág pórusú bőr mellett a rozaceára is nyugodtan alkalmazható. Nem szárítja a bőrt, így normál és zsíros bőrre is ajánlott. Fontos a szalicilsavnál is megemlíteni, hogy hozzá kell szoktatni a bőrt, ezért kisebb százalékos arányú szalicilsavat érdemes először alkalmazni. 

Ajánlatom:

Olyan kozmetikai kezelést keresel, ami újra élettel telivé teszi bőröd? A Natura Kozmetika többféle hámlasztó kezelést kínál a bőr speciális igényeihez és az elérni kívánt eredményhez mérten. Ha gyümölcssavakkal frissítenéd bőröd, akkor érdemes kipróbálnod az AHA gyümölcssavas hámlasztást, amit bármely korosztály és bármely bőrtípus igénybe vehet. Már az első alkalommal nagyon látványos eredményt tudunk elérni. Gyere és hagyd, hogy bőröd gyümölcsök által szépüljön!

Enzimes peelingek

Az enzimek természetes anyagok, amelyeket olyan gyümölcsökből nyernek, mint a papaja vagy az ananász. Az enzimes peelingek kíméletes módon távolítják el az elhalt hámsejteket a bőr megújulásának céljából. Ez a peeling tökéletes bőrfiatalításra, pigmentfoltok halványítására, illetve még a nagyon érzékeny bőr kezelésére is alkalmas. A sokaknál jelenlévő bőrprobléma, a rosacea nagyszerűen kezelhető az enzimes peelingekkel, mivel ennél a hámlasztásnál igen kicsi az irritáció esélye. Arra is nagyszerű megoldás, ha egyszerűen csak karbantartanád bőröd természetes hatóanyagok révén.

savas hamlasztas aha savak borproblemak natura kozmetika

A kozmetikai savas hámlasztás biztonságosságának és rendkívüli hatékonyságának köszönhetően nagyon kedvelt a vendégek körében. Ha Te is természetes hatóanyagok által szeretnél szépülni, akkor várlak szeretettel Budapesten a Natura Kozmetikában kellemes környezetben, profi szakértelemmel!

Image Skincare Peeling Szakember

Héjja Izabella +36 30 685 9805

Ha szeretnél kellemes környezetben, profi kezek között szépülni, és fontos számodra, hogy lehetőséged legyen széles szolgáltatáspalettáról válogatni, szeretettel várlak a Natura Kozmetikában!

Ha bármi

KÉRDÉSED VAN

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Bejelentkezni előzetes telefonos egyeztetéssel tudsz. Szeretettel várlak!